Ποιο είναι το αγαπημένο σας πράγμα που κάνετε όταν ταξιδεύετε σε εξωτερικούς χώρους; Τι όμορφο πράγμα να πίνεις ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ στην κατασκήνωση όταν ξυπνάς και βλέπεις την ανατολή του ήλιου! Δεν είναι μόνο για να πάρουμε την ενέργεια που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε τη μέρα αλλά και για μια καλή μέρα! Πώς λοιπόν να φτιάξετε καφέ στο κάμπινγκ ενώ κάνετε κάμπινγκ;
Τύποι καφέ για κάμπινγκ
- Κρεμαστά αυτιά ή σακούλες καφέ/strong>
- Καφές που παρασκευάζεται στο χέρι
- Καφετιέρα με μόκα/strong>
- Τουρκικό καζάνι
Κρεμαστά αυτιά ή σακούλες καφέ
Το αυτί του καφέ ή οι σακούλες καφέ είναι ο πιο βολικός τρόπος για να φτιάξετε καφέ στο κάμπινγκ!
Αν θέλετε να πακετάρετε ελαφρά, πιο γρήγορα. Μπορείτε να επιλέξετε να φέρετε μια σακούλα κρεμασμένο αυτί ή μια σακούλα καφέ, Απλά χρειάζεστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό! Αλλά η γεύση είναι επίσης η χειρότερη!
Καφές που παρασκευάζεται στο χέρι
Ο καφές που παρασκευάζεται στο χέρι είναι πιο δημοφιλής και ο καφές που παρασκευάζεται στο χέρι μπορεί να δείξει καλύτερα το επίπεδο γεύσης των κόκκων καφέ και τα μοναδικά χαρακτηριστικά προέλευσης. Πόσο ευτυχές είναι να μπορείτε να πίνετε τον δικό σας παρασκευασμένο καφέ σε εξωτερικό χώρο.
Εξοπλισμός για την παρασκευή καφέ με καφετιέρα
Φίλτρο, χαρτί φίλτρου, δοχείο ή κούπα κοινής χρήσης, δοχείο για καφετιέρα, ηλεκτρονική ζυγαριά, μύλος χειρός, κόκκοι καφέ
Καφετιέρα για καφέ με καφετιέρα
strong>Συμβουλές
Στους εξωτερικούς χώρους (όταν φυσάει ή όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή) η θερμοκρασία του νερού πέφτει πιο γρήγορα και συνιστάται η θερμοκρασία του νερού να είναι 1°C έως 2°C υψηλότερη από ό,τι όταν φτιάχνετε καφέ στο σπίτι. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, περιμένετε περίπου 1 λεπτό μετά το βρασμό του νερού πριν ξεκινήσετε το ξέβγαλμα.
Mochapot
Οι κατσαρόλες Mocha είναι συνηθισμένες συσκευές παρασκευής καφέ στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, ειδικά οι Ιταλοί έχουν σχεδόν μία στην κουζίνα τους.
Ως συσκευή καφέ με το υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης για υπαίθρια κατασκήνωση, ο καφές που παρασκευάζεται από την κατσαρόλα Mocha είναι πλούσιος σε λάδι, πλούσιος και παχύς, και οι βαθιά καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ μπορούν να αντανακλούν καλύτερα την απαλή γεύση. Το πιο σημαντικό είναι ότι η κατσαρόλα Mocha είναι βολική
Συμβουλές
Οι κατσαρόλες Mocha είναι κατάλληλες για λεπτό άλεσμα, αλλά οι ιταλικοί μύλοι είναι άβολοι στη μεταφορά. Συνιστάται να φέρετε απευθείας την αλεσμένη σκόνη καφέ.
Τουρκικό δοχείο
Τα τουρκικά δοχεία καφέ εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Το σώμα του δοχείου είναι γενικά κατασκευασμένο από ορείχαλκο, ενώ ορισμένα είναι επίσης σκαλισμένα με όμορφα σχέδια. Η ίδια η τουρκική καφετιέρα δεν έχει φίλτρο, γι’ αυτό και η γεύση της είναι καλύτερη από αυτή του εσπρέσο. Είναι επίσης μια σπουδαία εμπειρία να πίνετε ένα φλιτζάνι δυνατό και μυστηριώδη τουρκικό καφέ σε εξωτερικό χώρο.
Συμβουλές
Το τουρκικό καζάνι είναι επίσης κατάλληλο για λεπτό άλεσμα. Συνιστάται να φέρνετε τον αλεσμένο καφέ απευθείας. Επιπλέον, αν αισθάνεστε ότι η πικράδα είναι πολύ υψηλή, μπορούμε να τον πιούμε με ζάχαρη ή γάλα.
Διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης του καφέ
Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με μια καφετιέρα και κόκκους καφέ, πρέπει να σκεφτείτε
Πώς θα διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση του καφέ, διότι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διατήρηση των κόκκων καφέ περιλαμβάνουν το φως, τη θερμότητα, την υγρασία και το οξυγόνο.
Ετσι, αναζητήστε ένα αεροστεγές δοχείο μικρής χωρητικότητας ή μια αδιαφανή σακούλα με φερμουάρ για να αποφύγετε να εκθέτετε τους κόκκους καφέ στο φως και το οξυγόνο κάθε φορά που τους βγάζετε, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα του καφέ σας.
Αν υπάρχει τρόπος να προμηθευτείτε κόκκους σε συσκευασία κενού, ίσως είναι δυνατόν να διατηρήσετε τους κόκκους καφέ φρέσκους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αποφύγετε να καταλαμβάνετε περισσότερο χώρο. Τα καταστήματα με είδη κάμπινγκ θα διαθέτουν σακούλες κενού κατάλληλες για ταξίδια ή ενημερωθείτε από το κατάστημα για να δείτε αν διαθέτουν μικρές συσκευασίες. Σακούλα καφέ.
Όταν φτάσετε στον προορισμό του ταξιδιού σας, βεβαιωθείτε ότι οι κόκκοι καφέ φυλάσσονται σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος για να αποφύγετε την έκθεση στην υγρασία.
Αν πρόκειται για μεγάλο ταξίδι, βεβαιωθείτε για την ημερομηνία καβουρδίσματος των κόκκων καφέ, προσπαθήστε να μην έχετε μαζί σας κόκκους καφέ που δεν είναι πολύ φρέσκοι ή απλά πάρτε μαζί σας μικρό αριθμό κόκκων καφέ και αγοράστε φρέσκους μετά την κατανάλωση.
Είτε πρόκειται για παρασκευή καφέ είτε για παρασκευή καφέ, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού θέρμανσης, όπως οι σόμπες αερίου και οι σόμπες αλκοόλης.
→Πώς να επιλέξετε τη σόμπα για κάμπινγκ;
Σχετικά άρθρα:
5 δεξιότητες κατασκήνωσης με σκηνή
Πώς να προετοιμάσετε το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους?