Σχεδίες επιβίωσης στην άγρια φύση:
- Εύρεση και συλλογή νερού
- Πυρκαγιά στην άγρια φύση
Εύρεση και συλλογή νερού
Η ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το νερό. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να ζήσει τρεις εβδομάδες χωρίς τροφή, αλλά τρεις ημέρες χωρίς νερό, οπότε το νερό πρέπει να έχει προτεραιότητα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε ή να συλλέξετε γρήγορα νερό στη φύση.
- Το πρώτο μέρος που πρέπει να αναζητήσετε για πηγές νερού είναι ο πυθμένας της κοιλάδας. Για να βρείτε νερό στα ψηλά βουνά, θα πρέπει να το αναζητήσετε κατά μήκος των ρωγμών στους βράχους.
- Στην περιοχή με τα χαλίκια της κοίτης, συχνά σκάβονται πηγές.
- Στην ακτή, θα πρέπει να σκάψετε ένα λάκκο πάνω από την υψηλότερη ίσαλο γραμμή, και πιθανότατα θα υπάρχει ένα στρώμα ιζηματοποιημένου νερού πάχους περίπου 5 εκατοστών που επιπλέει πάνω στο πυκνότερο στρώμα θαλασσινού νερού.
- Όταν πίνετε το νερό στο στάσιμο νερό, πρέπει πρώτα να απολυμαίνεται και να καθιζάνει και στη συνέχεια να βράζεται για πόση.
- Συλλέξτε το νερό της βροχής: Σκάψτε μια τρύπα στο έδαφος, τοποθετήστε ένα στρώμα πλαστικού και περιβάλλετε το με άργιλο, το οποίο μπορεί να συλλέξει αποτελεσματικά το νερό της βροχής.
- Συμπυκνωμένο νερό: Τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα σε ένα κλαδί με πυκνά φύλλα και η διαπνοή των φύλλων θα παράγει συμπυκνωμένο νερό.
- Ακολουθήστε τα ίχνη ζώων, πουλιών, εντόμων ή ανθρώπων για να βρείτε πηγές νερού.
- Νερό από φυτά: Συχνά υπάρχει το νερό στους μεσογονάτιους των κοίλων φυτών, όπως το μπαμπού, τα αμπέλια έχουν συχνά πόσιμο χυμό και οι καρποί και οι μίσχοι των φοινίκων και των κάκτων είναι πλούσιοι σε νερό.
- Ηλιακοί αποστακτήρες: Σε άνυδρες περιοχές της ερήμου, οι ακόλουθες μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλή συλλογή νερού: σκάβετε ένα λάκκο πλάτους περίπου 90 cm και βάθους 45 cm σε σχετικά υγρό έδαφος, τοποθετείτε έναν συλλέκτη νερού στο κέντρο του πυθμένα του λάκκου, Ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης που έχει τραβηχτεί σε τόξο κρεμιέται στην επιφάνεια. Η φωτεινή ενέργεια αυξάνει τη θερμοκρασία του υγρού εδάφους και του αέρα στο λάκκο και η εξάτμιση παράγει υδρατμούς. Οι υδρατμοί έρχονται σε επαφή με την πλαστική μεμβράνη και συμπυκνώνονται σχηματίζοντας σταγονίδια νερού, τα οποία γλιστρούν προς τα κάτω μέσα στο δοχείο.
Δεξιότητες επιβίωσης στην άγρια φύση: Wildfire
Τι μπορεί να κάνει η φωτιά; Μαγειρεύει φαγητό. μπίνγκο!
Έχει επίσης πολλές χρήσεις: η φωτιά απελευθερώνει θερμότητα για να δημιουργήσει ζεστασιά, η οποία εξοικονομεί την απώλεια θερμότητας από το σώμα, μπορεί να στεγνώσει τα ρούχα, το καπνιστό κρέας μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορεί να τρομάξει τα επικίνδυνα θηρία, ο καπνός της μπορεί να διώξει τα παράσιτα και επίσης Μπορείτε να λιώσετε μέταλλο για να φτιάξετε εργαλεία… Είναι καταπληκτικό, θα σας διδάξω μερικά κόλπα ώστε να μάθετε πώς να ανάβετε φωτιά στη φύση.
Το πρώτο είναι να αναζητήσετε εύφλεκτες προσάναμμακες: όπως ξηρό χορτάρι, ξηρά φύλλα, φλοιό σημύδας, πευκοβελόνες, τερεβινθίνη, κλαδιά, χαρτί, βαμβάκι κ.λπ.
Το δεύτερο είναι να μαζέψετε ξηρά ξύλα: τα ξηρά ξύλα πρέπει να επιλέγονται από ξηρούς, μη σάπιους κορμούς ή κλαδιά δέντρων. Στο μέτρο του δυνατού, επιλέξτε σκληρά ξύλα όπως πεύκο, βελανιδιά, δρυς, δρυς, σημύδα, χαρουπιά, ορεινή κερασιά, ορεινή βερικοκιά κ.λπ. που έχουν μεγάλο χρόνο καύσης, μεγάλη φωτιά και πολύ κάρβουνο. Τα καυσόξυλα που βρίσκονται κοντά στο έδαφος έχουν υψηλή υγρασία, δεν καίγονται εύκολα και καπνίζουν.
Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε έναν ανοιχτό χώρο που να είναι προστατευμένος από τον άνεμο, επίπεδος και μακριά από ξηρά χόρτα και ξερά ξύλα. Τοποθετήστε το προσάναμμα στη μέση, τοποθετήστε ελαφρά λεπτά κλαδιά πεύκου, λεπτά ξηρά ξύλα κ.λπ. πάνω του, στη συνέχεια στήστε ένα μεγαλύτερο και μακρύτερο καυσόξυλο και στη συνέχεια ανάψτε το προσάναμμα. Το στήσιμο της φωτιάς θα πρέπει να προσαρμόζεται στις τοπικές συνθήκες.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις πέτρες για να στηρίξετε τα ξερά ξύλα ή κάτω από το βραχώδη τοίχο, να ακουμπήσετε τα ξερά ξύλα στον βραχώδη τοίχο, να τοποθετήσετε τον μολύβδινο χαρακτήρα από κάτω και να τον ανάψετε. Υπό κανονικές συνθήκες, σκάψτε ένα λάκκο με διάμετρο περίπου 1 μέτρο και βάθος περίπου 30 εκατοστά σε προστατευμένο μέρος. Αν το έδαφος είναι πολύ σκληρό για να σκάψετε λάκκο, μπορείτε επίσης να βρείτε μερικές πέτρες για να σχηματίσετε έναν κύκλο.
Το μέγεθος του κύκλου εξαρτάται από το μέγεθος της φωτιάς. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μολύβδινη φιγούρα στη μέση του κύκλου, βάλτε μερικά ξηρά ξύλα πάνω της και ανάψτε τη μολύβδινη φιγούρα για να αναφλεγούν τα ξηρά ξύλα και να σχηματιστεί φωτιά. Εάν τα ξηρά ξύλα δεν έχουν αναφλεγεί όταν το προσανάμμα είναι έτοιμο να καεί, θα πρέπει να συνεχίσετε να προσθέτετε προσανάμματα από το κενό του ξηρού ξύλου μέχρι να καούν τα ξηρά ξύλα, αντί να ανάψετε ξανά το προσανάμμα.
Τέλος, είναι καλύτερο να ανάψετε μια φωτιά κοντά στο νερό ή να προετοιμάσετε λίγη λάσπη, άμμο, βρύα κ.λπ. δίπλα στη φωτιά για έγκαιρο σβήσιμο.
Εύρεση της σωστής διαδρομής
Οι δεξιότητες για την εύρεση της σωστής διαδρομής πρέπει να συσσωρεύονται μέσω των συνήθων δραστηριοτήτων πεδίου. Για παράδειγμα: συνήθως αναπτύσσετε τη συνήθεια να ανατρέχετε ανά πάσα στιγμή στο χάρτη και την πυξίδα και ταυτόχρονα να παρατηρείτε ενεργά το περιβάλλον έδαφος και τα φυτά γύρω σας για να κρίνετε τη σωστή θέση.
Ο ήλιος ανατέλλει στην ανατολή και δύει στη δύση. Αυτός είναι ο πιο βασικός τρόπος για να προσδιορίσετε την κατεύθυνση. Μπορεί επίσης να μετρηθεί με τη μέθοδο της σκίασης ενός ξύλινου ραβδιού. Όταν ο ήλιος είναι αρκετός για να σχηματίσει σκιά, ένα ίσιο ξύλο (πάνω από 1 μέτρο) στήνεται στο επίπεδο έδαφος και μια πέτρα (ή άλλα σημάδια) τοποθετείται στην κορυφή της σκιάς του ξύλινου ξύλου. Η σκιά κινείται με την κίνηση του ήλιου.
Μετά από 30-60 λεπτά, τοποθετήστε ξανά μια άλλη πέτρα πάνω στη σκιά του ξύλου. Στη συνέχεια, χαράξτε μια ευθεία γραμμή ανάμεσα στις δύο πέτρες και στη μέση αυτής της γραμμής χαράξτε μια ευθεία γραμμή που τέμνει κάθετα σε αυτήν. Στη συνέχεια, πατήστε στο πρώτο σημειωμένο σημείο με το αριστερό πόδι και στο δεύτερο σημειωμένο σημείο με το δεξί πόδι. Αυτή τη στιγμή, το μπροστινό μέρος του όρθιου ατόμου είναι βόρεια, το πίσω μέρος είναι νότια, το δεξί χέρι είναι ανατολικά και το αριστερό δυτικά.
Αν χαθείτε σε μια συννεφιασμένη μέρα, μπορείτε να βασιστείτε στην ανάπτυξη βρύων στα δέντρα ή στις πέτρες για να βρείτε τον προσανατολισμό σας. Όσον αφορά τα δέντρα στο βόρειο ημισφαίριο, η πλευρά με την πιο φυλλώδη ανάπτυξη είναι η νότια. Αν το δέντρο κοπεί, η πλευρά με τους πιο φαρδείς δακτυλίους είναι υγρή και η πλευρά με τα βρύα είναι η βόρεια.
Χρησιμοποιήστε τους αστερισμούς: Στο βόρειο ημισφαίριο συνήθως στοχεύετε στο Βόρειο Αστέρι. Το κλειδί για τη χρήση του Βορείου Άστρου για τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης τη νύχτα είναι να βρείτε με ακρίβεια το Βόρειο Άστρο μέσα στην απέραντη θάλασσα των αστεριών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γνωρίσετε το Βόρειο Άστρο, ορίστε ένας απλός και αποτελεσματικός:
Αρχίστε αναζητώντας τη Μεγάλη Άρκτο σε σχήμα πάπιας (α). Επεκτείνετε την απόσταση μεταξύ των δύο αστεριών στη λαβή της πάπιας κατά πέντε φορές και μπορείτε να βρείτε το Βόρειο Άστρο (d) σε αυτή τη γραμμή. Γενικά, οι αστέρες στις δύο λαβές ονομάζονται πλανήτες κύριου σημείου. Αν δεν μπορείτε να δείτε τη Μεγάλη Άρκτο, αναζητήστε τον αστερισμό της Κασσιόπης (b) στην αντίθετη κατεύθυνση.
Ο αστερισμός της Κασσιόπης σχηματίζεται από πέντε αστέρια που μοιάζουν με τα γράμματα M ή W που γέρνουν προς τη μία πλευρά. Σχεδιάστε μια ευθεία γραμμή από ένα αστέρι στον αστερισμό της Κασσιόπης και θα βρείτε το Βόρειο Άστρο σχεδόν στην ίδια απόσταση που βρίσκεται η Μεγάλη Άρκτος από το Βόρειο Άστρο. Η κατεύθυνση του Βορείου Άστρου είναι ο Βορράς.
Χρησιμοποιήστε το ρολόι σας για να βρείτε τον προσανατολισμό σας: Θέλετε να ξέρετε πού βρίσκεστε, αλλά δεν έχετε πυξίδα. Αν συμβεί αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρολόι για να βρείτε τη διόπτευση, εφόσον υπάρχει ο ήλιος.
Στηρίξτε το σπίρτο στο έδαφος, στη συνέχεια τοποθετήστε το ρολόι οριζόντια στο έδαφος, επικαλύψτε τη σκιά του σπίρτου και του στεφανιού, η κατεύθυνση του μεσονυκτίου στην επιφάνεια και η μέση της κλίμακας που δείχνει το στεφάνι είναι νότια και η απέναντι πλευρά είναι βόρεια.
Αν δεν έχετε σπίρτο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αντί αυτού ένα κλαδί για να κάνετε τη σκιά πιο ακριβή. Όταν επιδίδεστε σε δύσκολες δραστηριότητες επιβίωσης, θυμηθείτε να φοράτε ρολόι, καθώς ένα κανονικό ρολόι είναι πιο πολύτιμο από ένα ψηφιακό ρολόι.
Εξαιτίας των δεικτών ώρας και λεπτού στα κανονικά ρολόγια, θα γίνει ένα σημαντικό εργαλείο επιβίωσης όταν χρειαστεί.
Σχετικά άρθρα:
Πώς να επιβιώσετε στην άγρια φύση?